Minnie Mouse csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán

Minnie Mouse is csillagot kap
Vágólapra másolva!
Miki egér és párja Minnie szinte egy időben születtek. Nem sokkal azután, hogy 1928-ban Ub Iwerks és Walt Disney felskiccelték a legismertebb rajzfilmfigurát, úgy érezték, Miki egér mellé kellene egy egérlány is. Minnie most csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán.
Vágólapra másolva!

Minerva Mouse, azaz Minnie először 1928 novemberében tűnt fel a vásznon, Miki egér oldalán. Bár a párost már két másik filmben (Plane Crazy és a The Gallopin' Gaucho) is életre keltette a Disney stúdió, a forgalmazó érdektelensége miatt a két egér hivatalos bemutatkozása a Steamboat Willie-hez kötődik.

A Steamboat Willie Buster Keaton Az ifjabb gőzös című filmjének „paródiája", amelyben Miki és Minnie egy gőzhajó fedélzetén keverednek vicces kalandokba.

Minnie Mouse mintegy 70, moziba szánt rajzfilmben szerepelt, igaz, a harmincas évek második felétől kissé háttérbe szorult, mivel Miki egér olyan társakat kapott az animált kalandokban, mint Donald kacsa, Pluto és Goofy.

Minnie Mouse is csillagot kap Forrás: AFP


A későbbi televíziós szerepléseknek is köszönhetően azonban a karakter nem kopott ki a köztudatból, sőt, január 22-én csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán. A Disney stúdió vezetősége mellett Katy Perry is részt vesz a ceremónián.


Miki egér már 1978-ban megkapta a maga csillagát, születésének 50. évfordulóján.