Woody Allen körül egyre ritkul a levegő, legalábbis egyre több színész tagadja meg nyilvánosan, és fejezi ki sajnálatát, hogy együtt dolgozott az Oscar-díjas rendezővel. Legutóbb a Szólíts a neveden sztárja, Timothée Chalamet mondott le arról a pénzről, amit egy Allen-filmmel keresett.

Most érik utol igazán a négyszeres Oscar-díjas Woody Allent azok a vádak, amivel egykori mostohalánya, Dylan Farrow először 20 évvel ezelőtt, hétévesen állt a világ elé, miszerint molesztálta a nevelőapja. Mia Farrow lánya aztán 2014-ben nyílt levelet írt több újságnak az ügyről, de nem volt különösebb hatása. A Weinstein-ügy kirobbanása óta Dylan Farrow ismét többször kifogásolja, hogy az őt ért traumákkal senki nem foglalkozik, és minden állítása ellenére Allen továbbra is támogatott személyisége a nemzetközi filmvilágnak.

Farrow azt is állította, hogy a Lady Bird rendezőnője, Greta Gerwig annak ellenére szerepelt a 2012-es Rómának szeretettel című filmben, hogy tisztában volt a rendező elleni vádakkal. Nem sokkal a Golden Globe-gála után Gerwig megszólalt az ügyben, és kijelentette, soha többet nem szerepel a 82 éves Woody Allen filmjeiben.

Hasonlóan nyilatkozott a Rómának szeretettel egyik főszereplőnője, Ellen Page is.

Nem sokkal később megszólalt a Weinstein-botrány egyik áldozata, Mira Sorvino is, aki Farrow legutóbbi, a Los Angeles Times-nak elküldött decemberi vádiratára hivatkozva jelentette ki, együtt érez Farrow-val, és már bánja, hogy együtt dolgozott Woody Allennel. Holott Sorvino az Oscar-díját köszönheti a rendező 1995-ben bemutatott Hatalmas Aphrodité című filmjének.
El sem tudom képzelni, milyen érzés lehetett, hogy éveken át azt kellett látnod, hogy valakit, aki gyermekkorodban bántalmazott, mások, beleértve magamat is folyamatosan dicsérnek, és nem törődnek veled. Rettentően sajnálom" – írta Sorvino a Huffington Postnak eljuttatott, Farrownak címzett bocsánatkérő levelében január 10-én.

A sor itt nem ért véget. Két nap múlva Rebecca Hall, a Vicky Cristina Barcelona (2008) színésznője fejezte ki sajnálatát. A színésznő a legújabb Allen-filmben is szerepel, mint mondja, amikor kipattant a Weinstein-botrány, már forgatták A Rainy Day in New York-ot. Hall most a filmért kapott gázsiját átutalja a Time's Up nőjogi kezdeményezés számlájára.
Kisvártatva hasonló bejelentést tett A Rainy Day in New York férfi főszereplője, a 22 éves Timothée Chalamet is.

Timothée Chalamet (@tchalamet) által megosztott bejegyzés,

Közben a Time's Up több neves aláírója is kampányt indított, mondván lejárt Woody Allen ideje, és elérkezett Dylan Farrow ideje.

A CBS Sunday Morning című műsorában Oprah Winfrey olyan sztárokkal beszélgetett, mint Natalie Portman és Reese Witherspoon, akik egyöntetűen azt üzenték, hogy fel kell venni a harcot az olyan ragadozók ellen, mint Woody Allen.
Hiszek neked Dylan" – mondta a műsorban Portman.

Igaz, közben van, aki Woody Allen védelmére siet. Alec Baldwin háromszor is dolgozott a rendezővel, és úgy véli, az ellene indított kampány elszomorító és tisztességtelen. Twitter-üzenetében Baldwin kitér arra, hogy két államban is foglalkoztak Allen-ügyével és nem marasztalták el.