Colin Firth is csatlakozott azokhoz a színészekhez, akik már megbánták, hogy Woody Allennel forgattak. A király beszéde sztárja most azt mondja, soha többet nem dolgozik együtt a rendezővel.

Colin Firth szinte egy időben jutatta el nyilatkozatát a brit The Guardian-hez, hogy Dylan Farrow egy tévéinterjúban ismét szexuális zaklatással vádolta meg egykori nevelőapját.

Farrow állítása szerint Woody Allen még gyermekként molesztálta, az incidens idején Mia Farrow lánya csak hétéves volt. Farrow állítása szerint 1992-ben negyedórára felügyelet nélkül, kettesben maradt nevelőapjával connecticuti házukban, a rendező ekkor zaklatta.

Allen közleményben reagált a vádakra, amelyben azt írja, hogy amikor 25 éve, első ízben megvádolták, akkor több hatóság is részletesen foglalkozott az üggyel. Egy kórház gyermekek szexuális bántalmazásával foglalkozó részlege, illetve New York állam gyermekjóléti szolgálata is meghallgatta a feleket, a több hónapos eljárások azonban arra az eredményre vezettek, hogy nem történt molesztálás.

A rendező szerint a vizsgálatok megállapították, hogy
valószínűleg egy sebezhető gyermeket a durva szakítás miatt dühös anyja betanította a történet elmondására".

Mia Farrow és Allen másik közös örökbe fogadott gyermeke, Moses több ízben is azt vallotta, hogy őt is megpróbálta az anyjuk Allen ellen fordítani, illetve hogy szemtanúja volt annak, ahogy Mia Farrow arra tanítja Dylant, hogy nevelőapjuk veszélyes szexuális ragadozó.

A Farrow család most cinikusan kihasználja azt a lehetőséget, amit a Time's Up kezdeményezés biztosít számukra, és folyamatosan olyan vádakat ismételgetnek, amelyek alól rég tisztáztam magam. Soha nem molesztáltam a lányom." – állítja Woody Allen.

A különböző nőjogi kezdeményezések és Dylan Farrow folyamatos vádaskodásainak hatására mégis több színész bejelentette, nem hajlandó a jövőben együtt dolgozni Woody Allennel. Sőt, már azt is bánják, hogy egyáltalán szerepeltek a filmjeiben.

Most épp Colin Firth csatlakozott az Allent bírálók táborához. A brit színész a Káprázatos holdvilág-ban dolgozott együtt a rendezővel, 2013-ban. Nem sokkal azelőtt, hogy Dylan Farrow újabb hadjáratot indított nevelőapja ellen: nyílt levélben ismételte meg állításait, egyúttal azt írta, Hollywood szégyellheti magát, amiért egy gyermekmolesztálót véd és dicsőít.

Firth sem először szólal meg a zaklatási ügyekben. Tavaly, a Weinstein-botrány kirobbanásakor azt mondta, hogy Harvey Weinstein, aki A király beszéde producere volt, „rémisztő alak". Továbbá, hogy szégyelli magát, amiért nem tett semmit, amikor Sophie Dix elmesélte neki, hogyan zaklatta a producer.