Vágólapra másolva!
Csaknem ötvenezren voltak kíváncsiak Az útvesztő: Halálkúra című sci-fibe oltott akciófilmre, de Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című történelmi krimije is befért a 10 legnézettebb film közé.
Vágólapra másolva!

A múlt héten bemutatott Útvesztő-trilógia záródarabja 49 672 nézőjével vezeti a hazai mozis toplistát, olyannyira, hogy csaknem kétszer annyi nézőt vitt a mozikba, mint a második helyen álló, második világháborús Churchill-film, A legsötétebb óra (27 746).
A legfrissebb top10 érdekessége, hogy négy premierfilm is felkerült rá: Az útvesztő: Halálkúra mögött harmadik Ridley Scott újraforgatott emberrablós opusa, A világ összes pénze (22 404), az Oscar-díjak egyik nagy várományosa, a Három óriásplakát Ebbing határában pedig az ötödik (13 450).

Szintén a múlt csütörtökön mutatták be Szász János filmjét, A hentes, a kurva és a félszemű a kilencedik helyen végzett (9 418), több mint kétezerrel több nézőt vonzott, mint 2017 legnézettebb filmje, a hetedik hete vetített Star Wars : Az utolsó Jedik (7 393).

Egyébként is töretlen a magyar filmek iránti érdeklődés. A tíz héttel ezelőtt bemutatott magyar akciófilmre, A Viszkis-re is még mindig sokan kíváncsiak, a múlt héten 5 707 jegyet adtak el rá. Ahogy a Testről és lélekről nézettsége is megugrott a friss Oscar-jelölés hírére: Enyedi Ildikó filmjére 82 százalékkal több jegyet adtak el a múlt héten (3 601), mint az előző 7 napos időszakban. Mészáros Márta felkavaró Aurora Borealis - Északi Fény című filmjét pedig a múlt héten látta meg a 60 ezredik néző (össznézőszám: 60 249).