Tarantino: Uma Thurman akarta, hogy fojtogassam

Uma Thurman és Quentin Tarantino
Vágólapra másolva!
Quentin Tarantino szerint Uma Thurman ötlete volt, hogy fojtogassa a Kill Bill forgatásán. A rendező elismerte azt is, hogy ő köpte arcon a színésznőt, viszont nem érzi magát bűnösnek abban, hogy Thurman maradandó sérüléseket okozó balesetet szenvedett a forgatáson. 
Vágólapra másolva!

Ahogy beszámoltunk róla, Uma Thurman azzal vádolta Quentin Tarantinót, hogy a Kill Bill forgatásán

valamint saját kezűleg fojtogatta az egyik jelenetben, egy másikban pedig az arcába köpött a kamera mögül. Tarantino azóta hosszú interjút adott a Deadline-nak, amiben elmondta, tudott arról, hogy Thurman a nyilvánosság elé akarja tárni az ügyet, a forgatáson történt autóbalesetről készített felvételt is ő kutatta fel és adta át a színésznőnek.

Uma Thurman és Quentin Tarantino Forrás: Miramax

Tagadja, hogy Thurmant különösebben rá kellett volna beszélnie, hogy vállalja el, hogy kaszkadőr helyett ő maga vezet az ominózus jelenetben.

Amikor a színésznő elmondta neki az aggályait, végigvezetett az úton, utána pedig örömmel újságolta, hogy Thurman könnyedén meg fogja tudni csinálni a jelenetet, mivel gyakorlatilag csak egyenesen kell mennie.

A színésznő bele is ment a dologba, viszont a forgatási napon Tarantino a fények miatt megváltoztatta az irányt, és mint kiderült, tévedett, az út mégsem volt egyenes.

Elismerte, hogy ez az ő hibája volt, amit azóta is nagyon bán.

Azt viszont tagadja, hogy neki kellett volna tudnia, hogy veszélyes-e a jelenet, van-e valami gond az autóval, illetve az eset eltussolásáért is Harvey Weinstein, Lawrence Bender és Bennett Walsh producereket vádolja. Mivel ők ügyvédet fogadtak, Tarantinóval pedig végül nem vette fel a kapcsolatot a Times-interjú készítője, így

- mondta a rendező. Azt mondta, ezek után Thurman többé nem bízott benne, mert azt hitte, az ő keze is benne van abban, hogy a színésznő nem kapta meg a felvételt a balesetről.

Quentin Tarantino és Uma Thurman Forrás: Vittorio Zunino Celotto/Getty Image

Tarantino elismerte, hogy Michael Madsen helyett ő köpött Uma Thurman arcába a film egyik jelenetében, de ennek nem tulajdonított nagy jelentőséget, egyszerűen nem bízott a színészben.

- mondta. Beszélt arról a jelenetről is, amiben a kamera mögül ő fojtogatja egy lánccal Uma Thurmant.

Szerinte a színésznő ötlete volt, hogy a kamera mindenféle trükk nélkül mutassa meg, ahogy egy lánccal fojtogatják.

Tarantino is megemlítette, hogy annak idején Thurman kérésére rávette Weinsteint, hogy kérjen bocsánatot, amiért szexuálisan zaklatta. Thurman azóta leszögezte, hogy nem gondolja, hogy Tarantino szándékosan meg akarta ölni őt a Kill Bill forgatásán.