Enyedi Ildikó az Oscar-jelöltek csoportképén

Az Oscar-jelöltek csoportképe
Vágólapra másolva!
Az idei Oscar-jelölteknek rendezett ebéden Enyedi Ildikó, a Testről és lélekről rendezője is részt vett, a csoportképen ráadásul jó helyre, az első sor közepére, Kobe Bryant mellé ültették. A Los Angeles Lakers egykori klasszisa szintén jelölt, ő írta a legjobb animációs rövidfilmek versenyében induló Dear Basketball forgatókönyvét. 
Vágólapra másolva!
Kobe Bryant és Enyedi Ildikó Forrás: Danny Moloshok/MTI/MTVA

A hétfőn megrendezett ebéden készített csoportképen Enyedi Ildikó az első sorban ül, a fotón pedig olyanokat láthatunk még, mint Steven Spielberg, Meryl Streep és Guillermo Del Toro. Zsinórban harmadjára került fel magyar filmes a jelöltek csoportképére, két éve Nemes Jeles László, a Saul fia rendezője, tavaly pedig Deák Kristóf a Mindenki-vel.

Az Oscar-jelöltek csoportképe Forrás: The Academy

A csoportkép elkészítéséről egy 37 perces videót tett fel YouTube-csatornájára az amerikai filmakadémia, Enyedi Ildikó nevét 30 perc 17 másodpercnél mondják be, pillanatokkal később pedig már látható is a videón.

A 205 jelöltből 175-en mentek el az ebédre. A Deadline beszámolója szerint az ötszörös NBA-bajnok és olimpiai aranyérmes Bryant azt mondta,

A visszavonult kosaras kapta a legnagyobb tapsot, a legjobb színésznek jelölt Timothee Chalamet szelfizett vele, a jelölteket felkonferáló Laura Dern pedig izgatottan megemlítette, hogy tősgyökeres Los Angeles-i.

Ott volt Ted Sarandos, a Netflix tartalomgyártásért felelős igazgatója is, akinek cége vette meg a Testről és lélekről streaming jogait, így ők kampányolhatnak Enyedi Ildikó filmjének sikeréért az Oscar-verseny hajrájában.

A Testről és lélekről-t a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjra jelölték.