Jim Carrey botrányosan viselkedett A Grincs forgatásán

2018.02.08. 15:36

Kazuhiro Tsuji szerint Jim Carrey rémesen bánt mindenkivel A Grincs forgatásán, különösen vele, így aztán még a forgatáson szabadságra engedték, utána pedig terápiára kezdett járni. Tsuji azt mondta, ez vízválasztó volt a karrierjében. A sminkmestert épp Oscar-díjra jelölték, ő csinált Gary Oldmanből Winston Chruchillt A legsötétebb órában. 

A japán származású sminkmester az egyik legnagyobb név a szakmában, már harmadjára jelölik Oscar-díjra, és olyan filmeken dolgozott, mint a Men in Black - Sötét zsaruk, a Hellboy és a Benjamin Button különös élete. Tsuji a Vulture-nak adott interjút, amiben legtraumatikusabb forgatási élményének azt nevezte meg, amikor Jim Carrey-t kellett a Grinccsé sminkelnie.

 

Jim Carrey A Grincs című filmbenForrás: Ent/Kobal/REX/Shutterstock

Carrey mindenkivel szívózott. Folyamatos csúszásban volt a forgatás, mert hol eltűnt, hol újra felbukkant. Két hét alatt három napnyi anyaggal haladtunk  

- mondta Tsuji. Minden forgatási napon órákig kellett Grinccsé sminkelnie Carrey-t, azaz beborítania zöld szőrrel és kontaktlencséket adni rá, amik különösen idegesítették a sztárt. Carrey egyszer csak kitalálta, hogy előző nap más színű volt a Grincs bőre, és követlete, hogy Tsuji oldja meg a problémát, a sminkes viszont mindig ugyanolyan festéket használt.

Minden nap belekötött valamibe 

- mondta az esetről Tsuji, akit annyira kimerített Carrey szívatása, hogy a producerek elengedték a forgatásról, hátha a sztár rájön, hogy mennyire fontos a sminkmester munkája. A terv működött: amikor Tsuji már hetek óra hiányzott, Carrey felhívta, a rendező, Ron Howard pedig esküdözött, hogy a sztár már rendesen viselkedik a forgatáson.

A sminkmester még feltételeket is szabhatott: erősnek gondolta volna fizetésemelést kérni, ezért inkább zöldkártyát szeretett volna. Carrey valóban megemberelte magát a forgatás hátralévő részében, Tsuji azonban azt mondta, hogy ez az eset fordulópont volt a pályáján. Elkezdett terápiára járni, rájött, hogy introvertált, és nem szereti az intenzív, egész napos forgatásokat, a színészekkel való többórás folyamatos munkát.