James Hetfield először játszik majd komoly szerepet mozifilmben, és rögtön egy ígéretes projektet választott: kemény zsarut fog alakítani, aki saját kezűleg tartóztatja le a sorozatgyilkos Ted Bundy szerepét játszó Zac Efront. 

A Deadline adott róla hírt, hogy a Metallica énekes-gitárosa csatlakozott az Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile című film szereplőgárdájához. A megtörtént eseten alapuló életrajzi filmben Hetfield egy Bob Hayward nevű rendőrt alakít, aki arról híres, hogy ő tartóztatta le Ted Bundyt 1975-ben. Egy sztrádán kapcsolta le a sorozatgyilkost, akinek kocsijában betöréshez használt eszközöket talált.

James HetfieldForrás: Joel Goodman/Shutterstock

A filmet az Oscar-jelölt Joe Berlinger rendezi, aki dolgozott már Hetfielddel a Metallica: Some Kind of Monster című rock-dokumentumfilm alkalmával, és könyvet is írt a metalbandával töltött napjairól Metallica: This Monster Lives címmel. Szerinte Hetfield 

borzasztóan karizmatikus, és roppant erőteljes a kisugárzása  

és pont erre van szükség a kemény zsaru szerepére. 

A Bundyról szóló életrajzi film szereposztása már eddig is igen izgalmas volt, mivel az egykori tini-sztár, Zac Efron játssza a főszerepet. Efron nem csak hasonlít a jóképű sorozatgyilkosra, de tud is pszichopatát alakítani, legalábbis mutatott néhány fotót az Instagramján, ami ezt bizonyítja. A színészgárdában ott van még Lily Collins, John Malkovich, Jim Parsons és Haley Joel Osment is.