Kommunista cigányt lőnek fel az űrbe

Keresztes Tamás a Lajkó - Cigány az űrben című filmben
Vágólapra másolva!
Elkészült Lengyel Balázs debütáló nagyjátékfilmjének, a Lajkó – cigány az űrben című fekete komédiának az első előzetese. A Keresztes Tamás, Gyabronka József és Pálffy Tibor főszereplésével készült vígjáték alternatív történelmet mutat be: kiderül belőle, hogy az első élőlény az űrben nem Lajka kutya volt, hanem egy Lajkó nevű magyar permetezőpilóta. Az előzetes a film hangulatából és humorából ad ízelítőt.
Vágólapra másolva!

Az alkotók közleménye szerint a Lajkó – cigány az űrben

A történet szerint a Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben.

Karmazsin Jenő elvtárs (Gyabronka József), a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt:

Serbán Lajos, azaz Lajkó (Keresztes Tamás), ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz.

Ezt a vonzalmat anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, de Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében már nincs az élők sorában.

Keresztes Tamás a Lajkó - Cigány az űrben című filmben Forrás: Vertigo Média

Lajkó egész életét egyetlen célnak rendelte alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától.

Mielőtt álma megvalósulhatna, előbb Bajkonurban, egy különleges versenyen kell bizonyítania rátermettségét, miközben az apja (Pálffy Tibor) is bonyolítja a helyzetét.

A három főszereplő mellett feltűnik még Papadimitriu Athina, Trokán Anna és Trokán Nóra, Szirtes Ági, Máté Gábor, Rajkai Zoltán, Trill Zsolt, Lukács Andor és német, ukrán és orosz színészek. A film producere Pusztai Ferenc, operatőre Réder György, látványtervezője Valcz Gábor.

Március 29-én kerül országszerte a mozikba.