Újabb sztár kritizálja a MeToo kampányt

2018.02.20. 14:38

A német színészikon, Hanna Schygulla a Berlini Filmfesztiválon beszélt arról, hogy annak idején a legendás rendező, Rainer Werner Fassbinder felpofozta, viszont szerinte inkább az a probléma, hogy manapság az emberek kevesebbszer érintik meg egymást.

A 74 éves német színésznő épp a The Prayer című új filmjét népszerűsíti a Berlinálén. A fesztivál slágertémája, a #MeToo kapcsán a legendás Rainer Werner Fassbinderrel való munkájáról beszélt.

Fassbinder felpofozott. Az ilyesmi ma már tabu, pedig szerintem az a probléma, hogy az emberek kevesebbet érnek egymáshoz.   

Mint a Deadline írja, Schygulla és Fassbinder munkakapcsolata igen viharos volt, a hetvesen években csúnyán összevesztek az Effi Briest című közös filmjük idején, de aztán együtt készítették el a Maria Braun házassága című klasszikust, amit mindkettőjük egyik legjobb filmjének tartanak. 

Hanna Schygulla a Berlini FilmfesztiválonForrás: PHILIPP GUELLAND/EPA-EFE/REX/Shutterstock

Hanna Schygulla már nem az első sztár, aki felhívja a figyelmet a #MeToo mozgalom túlkapásaira: olyanokhoz csatlakozott ezzel, mint Matt Damon, Liam Neeson, Catherine Deneuve és Michael Haneke.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK