Rosamund Pike játssza a kétszeres Nobel-díjas tudóst a Marie Curie életéről szóló, Radioactive című filmben, amit Budapesten forgatnak. A produkció rendezője az iráni Marjane Satrapi, aki a Persepolis-szal vált híressé, a forgatókönyvet Jack Torne írta Lauren Redniss Radioactive: Marie & Pierre Curie: A Tale of Love and Fallout című életrajzi könyve nyomán.

A filmet az Amazon Stúdió és a Studiocanal finanszírozza és forgalmazza - számolt be róla a Variety. A producerek között szerepel Tim Bevan, Eric Fellner és Paul Webster a Working Title-től.
A Radioactive Marie és Pierre Curie tudomány iránti szenvedélye mellett a házaspár romantikus kapcsolatát is bemutatja, valamint azt is ábrázolja, hogy felfedezéseiknek milyen hatása lett a 20. századra.Satrapi szerint filmje az életről, szerelemről, szenvedélyről, tudományról és halálról

szól. "Nemcsak egy rendkívüli nő életrajza, de a radioaktivitás történetét is elmeséli a felfedezésétől napjainkig" - fűzte hozzá a rendező.

Rosamund PikeForrás: Frazer Harrison/Getty Images

Marie Curie 1903-ban a fizikai, 1911-ben pedig a kémia Nobel-díjat is elnyerte, ő volt az első nő, aki megkapta a legrangosabb tudományos elismerést.