Enyedi Ildikó nem csalódott, hogy nem nyert a Testről és lélekről

Enyedi Ildikó
Vágólapra másolva!
"Nagyon nagy kaland volt, és ami a filmmel történt, bizonyítja, hogy jól dolgoztunk" - nyilatkozta az Oscar-díjátadó után Enyedi Ildikó a közmédiának.
Vágólapra másolva!

- mondta a rendező a jelölteknek és a győzteseknek rendezett bál bejáratánál az M1 riporterének magyar idő szerint hétfőn Los Angelesben.

A 90. Oscar-díjátadó gáláján a legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében, amelyben Enyedi Ildikó Testről és lélekről című műve is szerepelt, végül chilei győzelem született az Una Mujer Fantástica (Egy fantasztikus nő) révén.

- mondta Enyedi Ildikó, aki Deák Kristóf, a Mindenki című film Oscar-díjas rendezőjének társaságában állt a kamera elé. Az alkotó kiemelte, hogy már új filmje előkészületein, Füst Milán Feleségem története című regényének adaptációján dolgozik.

Enyedi Ildikó Berlinben az Arany Medvével "Forrás: MTI "

A Testről és lélekről stábja mindenkinek megköszönte a drukkolást a film közösségi oldalain.

A Magyar Nemzeti Filmalap által 420 millió forinttal támogatott alkotás vetítési jogát több mint 90 ország vásárolta meg eddig.

Többek között elnyerte a fődíjat a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén, főszereplője, Borbély Alexandra pedig megkapta a legjobb női alakításért járó Európai Filmdíjat.