Lezuhant a lépcsőn és meghalt Siegfried Rauch

2018.03.12. 09:10

Balesetben meghalt Siegfried Rauch német színészlegenda, olyan nagysikerű sorozatok főszereplője, mint az Álomhajó, vagy a Nem kell mindig kaviár.

A 85 éves színész leesett a lépcsőn a Münchentől délre, Untersöcheringben lévő otthonában. A tragikus balesetről szóló médiaértesüléseket a rendőrség is megerősítette hétfőn hajnalban.
Rauchnak az autóverseny világában játszódó, Le Mans című 1971-es film hozta meg az áttörést színészként. Emlékezetes alakítást nyújtott a "Nem kell mindig kaviár" című 1973-es sorozatban is.

85 éves korában balesetben elhunyt Siegfried Rauch.Forrás: Wikipedia

A nők bálványaként, szuperkémként és kalandorként, a legnagyobb hírnevet mégis az "Álomhajó" című romantikus sorozat hozta meg neki, amelyben 14 éven át alakította az egyik fő- és állandó szereplőt, a világot járó luxushajó kapitányáét.

Élete utolsó tíz évében szerepet kapott "A hegyi doktor" című tv-sorozat újabb szériájában, "A hegyi doktor - Újra rendel"-ben Roman Melchinger orvos szerepében.

Élete egyik álmát megvalósítva a színész 2015 végén Moonlight & Lovesong címmel kiadott egy CD-t is szerenádokkal és romantikus balladákkal. Akkor sajnálkozva beszélt arról, hogy a férfiakból kiveszett a romantika, amelyet szerinte már csak az olaszok gyakorolnak. Az Ammer-tó partjáról származó Rauch magánéletében is hű maradt a vízhez, kedvenc hobbija a vitorlázás volt, az ennek gyakorlása közben szerzett tapasztalatait jól hasznosíthatta az Álomhajó kapitányaként is.