Szuperhősfilmet rendez az afroamerikai Ava DuVernay, akinek a napokban debütált Időcsavar című fantasy filmje az észak-amerikai mozikban. 

A rendezőnő a DC Comics képregény-kiadónál megjelent Jack Kirby-képregény nyomán készülő, The New Gods című filmet forgatja - írta meg a BBC News pénteken. DuVernay ezt a Twitterén közzétett Kirby-fotóval  erősítette meg.

A The New Gods lehet a második szuperhősfilm, amelyet női rendező jegyez. Korábban Patty Jenkins rendező Wonder Woman című produkciója lett nagy kasszasiker.Jenkins, aki jelenleg a film folytatásán dolgozik, az Időcsavar londoni premierjéről küldött elismerő szavakat DuVernaynek.

Ava DuVernayForrás: Brad Barket


Az 1970-ben indult The New Gods című képregény az ikerbolygók, New Genesis és Apokolips lakói közötti konfliktust ábrázolja. Tavaly DuVernay az Apokolips női harcosát, Big Bardát nevezte kedvenc szuperhősének.Az Időcsavar című fantasy fő szerepeiben Oprah Winfrey és Reese Witherspoon látható. A produkciót, mely százmillió dollár feletti költségvetésből készült a Disney stúdióban, a magyar mozik április 12-től játsszák.