Huszárik-pályázat: kis- és kísérleti filmesek jelentkezését várja a Médiatanács

Vágólapra másolva!
A kisjátékfilmek és kísérleti filmek gyártását támogató Huszárik Zoltán-pályázat meghirdetéséről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, emellett másfél millió forinttal támogatja a Friss Hús fesztivál három díjazottját.
Vágólapra másolva!

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának közleménye szerint a Magyar Média Mecenatúra Program Huszárik Zoltánról elnevezett kétfordulós pályázati eljárására összesen 150 millió forintot különített el a testület.

Az eljárásban egy pályázó fordulónként legfeljebb két szinopszist nyújthat be, az első beadási határidő április 26-a.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is várják határon túli jelentkezők pályázatait is.

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált is támogatja a Médiatanács: a legjobb magyar élőszereplős kísérleti- és kisjátékfilm, a legjobb magyar animációs rövidfilm és a legjobb 30 év alatti alkotó kategória díjazottjait 500-500 ezer forinttal támogatja.

Az április 3. és 8. közötti esemény versenyprogramjában több, a Médiatanács támogatásával készített film is versenyez, például Deák Kristóf új kisfilmje, A legjobb játék Grosan Cristina Átalakítás folyamatban című alkotása és Cibulya Nikol Irinyi című filmje.