Megszavazták minden idők legjobb és legrosszabb főgonoszait

2018.04.06. 14:25

Jack Nicholson Jokerét választották minden idők legjobb képregényfilmes főgonoszának, a második pedig ugyanebben a szerepben Heath Ledger lett, és a dobogó legalsó fokát is egy Batman-nemezis foglalta el, Danny DeVito Pingvin szerepében. Egy másik szavazáson a legrosszabbnak Arnold Schwarzenegger Mr. Jégcsapját szavazták meg, ami viszont az előbbi felmérésben 8. helyre került a legjobbak között.

A Casumo.com 2000 brit rajongó szavazatán alapuló felmérése szerint Jack Nicholson keltette életre minden idők legjobb nemezisét az 1989-es Batman: A denevérember-ben. Heath Ledger egyik utolsó alakítása a 2008-as A sötét lovag-ban kevéssel maradt el mögötte és lett második.

Danny DeVito az 1992-es Batman visszatér-ben alakította Pingvint.

The Dark Knight, Joker, Heath Ledger, BatmanForrás: InterCom

A negyedik Gene Hackman a Superman-nemezis Lex Luthor szerepében, az ötödik Tom Hiddleston a Bosszúállók Lokijaként. Utánuk jön Ian McKellen (Magneto), Tom Hardy (Bane), Arnold Schwarzenegger (Mr. Jégcsap), Margot Robbie (Harley Quinn) és Terence Stamp (Zod).

Nézze meg galériánkat Batman leghíresebb ellenfeleirőlForrás: Warner

Az 1997-es Batman és Robin-ban szereplő Schwarzenegger nyolcadik a listán, viszont az OnePoll.com szavazása szerint ő minden idők legrosszabb főgonosza is.