A Tűzgyűrű: Lázadás volt a legnépszerűbb film a hétvégén

Vágólapra másolva!
A kellemes tavaszi időjárás és a vasárnapi parlamenti választások miatt jóval kevesebben mentek a hétvégén moziba, mint egy héttel korábban. Ráadásul Spielberg popkult filmjét, a Ready Player One-t letaszította a Tűzgyűrű második része a top 10 trónjáról.
Vágólapra másolva!

A Tűzgyűrű: Lázadás 39 710 nézővel lett a hétvégén a legnézettebb magyar film a mozikban, az előző hétvégén ennél csaknem 30 ezer nézővel magasabb nézettséggel taroló Spielberg-féle Ready Player One pedig óriásit zuhanva lett a második. A Spielberg-filmre 57 százalékkal csökkent a nézői érdeklődés, a választások hétvégéjén mindössze 28 994 mozilátogató volt rá kíváncsi.

Általánosságban is rosszabbak a közönségarányok az előző hétvégéhez viszonyítva. A top 10-ben 37,9 százalékkal, a teljes kínálatot tekintve 37 százalékkal csökkent a magyar mozik közönsége. Igaz, az előző, hosszú hétvége viszonylag kiemelkedő eredményébe belejátszott az extra két nap, míg most vasárnap a választások (és a nyárias tavasz) miatt sem mentek moziba annyian.

A top 10-ben továbbra is két magyar film tartja magát: a Lajkó - Cigány az űrben 5 752 nézővel lett a hetedik, mögötte 4 761 hétvégi nézővel a Valami Amerika 3 áll - Herendi Gábor vígjátéka lassan, de biztosan menetel a 400 ezres össznézettség felé (363 578). Enyedi Ildikó Oscar-jelölt filmje ugyan nem toplistás, de 10 százalékot javított az előző héthez képest, és még az sincs kizárva, hogy a Testről és lélekről nem éri el a 150 ezres mozis össznézőszámot (137 095).