Meghalt R. Lee Ermey, az Acéllövedék üvöltő őrmestere

Film and Television FILM TELEVISION TEXAS CHAINSAW MASSACRE R LEE ERMEY Film Stills Personality 12493254 No Merchandising. Editorial Use Only. No Book Cover Usage.
Mandatory Credit: Photo by Moviestore/REX/Shutterstock (1635983a)
The Texas Chainsaw Massac
R. Lee Ermey
Vágólapra másolva!
74 éves korában, tüdőgyulladásban meghalt R. Lee Ermey amerikai színész. Emblematikus szerepe Stanley Kubrick Acéllövedék című filmjének Hartman őrmestere, amiért Golden Globe-ra jelölték.
Vágólapra másolva!

Ermey gyakran alakított kemény fickókat, ő volt Sheriff Hoyt a 2003-as A texasi láncfűrészes-ben, a rendőrkapitány a Hetedik-ben és a játékkatonák vezérének hangja a Toy Story - Játékháború-ban.

Filmes karrierje előtt katona volt: törzsőrmesteri posztot töltött be az USA tengerészgyalogságánál, 1968-tól 14 hónapot töltött Vietnamban.

Francis Ford Coppolától kapta az első szerepét: pilótát alakított az Apokalipszis most-ban, és katonai tanácsadóként is dolgozott a filmen.

R. Lee Ermey Forrás: Moviestore/REX/Shutterstock

Kubrick is csak tanácsadónak akarta az Acéllövedék-be, de Ermey annyira meggyőzően és hosszasan tudott üvöltözni, hogy végül szerepet kapott a filmben. Végül több mint 60 filmben szerepelt, a hangját is gyakran kölcsönözte animációs figuráknak (A Simpson család, Family Guy).