James Cameron négy tovább Avatár filmet tervez, és a klasszikus saga, amihez hasonlította őket, nem más, mint A keresztapa-trilógia. A rendező azt is elárulta, hogy sikerült rádumálnia George Lucast, hogy álljon kamerák elé és beszéljen a sci-fi műfajáról.

James Cameron az AMC dokumentumfilmje, az AMC Visionaries: James Cameron's Story of Science Fiction kapcsán válaszolt újságírók kérdéseire, akik főleg a négy tervezett Avatár folytatásról kérdezték. 

 

Generációs családregény lesz  

- mondta. Így folytatta:

A folytatások nagyon mások lesznek, mint az első film. Az érdekelt, hogy mi történik, ha a hőseinknek, akik olyan bátrak, hogy az életüket is feláldoznák a nemes ügyért, saját gyerekeik lesznek, és a következő generáción a sor, hogy megváltsa a világot és merészen éljen.

Hozzátette, hogy szerinte a mai hollywoodi franchise-ok nem foglalkoznak ezzel a témával, és reméli, hogy a közönség rá fog unni a Bosszúállók-ra. 

Sam Worthington és Zoe Saldana az Avatar című filmbenForrás: InterCom

James Cameron's Story of Science Fiction egy hatrészes sorozat, amiben Cameron a legnagyobb sci-fi rendezőkkel beszélget a műfajról, amilyen Steven Spielberg, Ridley Scott vagy George Lucas. Cameron elmondta, hogy nagyon nehéz volt rábeszélnie a Star Wars szülőatyját egy interjúra, ő ilyet sosem szokott adni, de végül három órát beszélgettek.