Ennyi pénzzel tartozik Harvey Weinstein Quentin Tarantinónak

2018.05.02. 14:36

Meryl Streep, George Clooney, Leonardo DiCaprio, Quentin Tarantino és Jennifer Lawrence: ők vádolják Weinstein cégét azzal, hogy pénzzel tartozik nekik. Ashley Judd közben azért perel, mert szerinte Weinstein rossz hírét keltette és kisiklatta a karrierjét. 

Harvey Weinstein cége csődöt jelentett, de néhány neves ügyfél még megpróbálja jogi úton behajtani a jogdíjakat, amivel tartoznak nekik. Quentin Tarantino több mint négymillió dollárt szeretne négy filmje után: 300 ezret a Grindhouse, 575 ezret a Becstelen brygantik, 1,25 milliót a Django elszabadul után és közel két és fél milliót az Aljas nyolcas-ért. 

Jennifer Lawrence 102 623 dollárra pályázik A napos oldal-ért, George Clooney szerint negyedmillióval tartoznak neki az Augusztus Oklahomában-ért, Meryl Streep ugyanezen filmért és Az emlékek őré-ért 168 611 dollárt szeretne.

Harvey WeinsteinForrás: AFP

Ashley Judd közben azért pereli Weinsteint, mert miután szexuálisan zaklatta, még rossz hírét is keltette, bosszúból, amiért a színésznő visszautasította. Korábban Peter Jackson beszélt arról, hogy Weinstein szólt neki, hogy ne akarjon szerepet adni A Gyűrűk Ura-trilógiában Mira Sorvinónak és Ashley Juddnak.

 

Judd azzal vádolta Weinsteint, hogy egy megbeszélés ürügyén fürdőköpenyben jelent meg előtte, majd arra kérte, hogy a színésznő nézze őt tusolás közben, és masszázst ajánlott neki.

Weinstein szóvivője most azt tagadta, hogy szerepe lett volna abban, hogy Judd nem kapott szerepet A Gyűrűk Ura-filmekben.