Lars Von Trier reagált a vádra, mely szerint szexuálisan zaklatta Björköt

2018.05.22. 14:13

Lars Von Trier tagadja, hogy szexuálisan zaklatta volna Björköt a Táncos a sötétben forgatásán. Szerinte legfeljebb annyi történt, hogy rendszeresen megölelte az énekesnőt, de ez szokása a forgatásokon. A MeToo mozgalom viszont szerinte jó kezdeményezés, ha korrektül használják. 

 

Az újságírók 90%-a hiszi, hogy zaklattam Björköt, pedig én rögtön cáfoltam mindent, de azt már senki nem írta meg  

- fakadt ki az újságírókra a rendező. Így folytatta:

 

Abból lesz jó újságcikk, hogy zaklattam. Pedig legfeljebb megöleltem, de ezt más színészeimmel is csinálom. Sosem nyúltam oda, ahová nem lenne szabad.  

Lars Von TrierForrás: Vianney Le Caer/Invision/AP/REX/Shutterstock

Björk korábban azzal vádolta a rendezőt, hogy sokat ölelgette és szorongatta a Táncos a sötétben forgatásán, és hogy azt mondta neki, hogy át fog mászni az erkélyéről az övére az éjszaka közepén, hogy lefeküdjön vele, miközben a felesége a szomszédos szobában alszik.

Trier és producere, Peter Aalbaek Jensen azt mondták, Björkkel rémálom volt dolgozni a forgatáson, de az énekesnő szerint ez volt a bosszújuk, amiért visszautasította a közeledésüket. 

A rendező a #MeToo-ról is elmondta a véleményét, szerinte

 

briliáns ötlet, így elnyomottak hallathatják a hangjukat az egész világ előtt  

- de hozzátette, hogy az interneten terjedő vádaknak

óriási hatása van az érintettek életére, és az emberek hajlamosak automatikusan bűnösnek találni azt, akit megvádolnak, pedig mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.