Catherine Deneuve francia filmsztár játssza a főszerepét a 71. cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmát nyert japán Kore-eda Hirokazu következő játékfilmjének - jelentették be csütörtökön az alkotás producerei.

A 38 Productions és a Bunbuku közleménye szerint a filmben - amelynek munkacíme: Az igazság Catherine-ról - egy másik francia filmsztár, az Oscar-díjas Juliette Binoche, valamint Ludivine Sagnier francia színésznő és Ethan Hawke amerikai színész is szerepet vállalt.
Catherine Deneuve egy férfiak által csodált filmsztárt fog alakítani, aki, miközben egy sci-fi filmet forgat, az emlékiratait publikálja. A könyvnek köszönhetően találkozik újra lányával, akit Juliette Binoche alakít. Anya és lánya egymásra találása egyben leszámolás is egymással, ami az őket körülvevő férfiak tekintetén keresztül történik - olvasható a szinopszisban.
Vincent Maraval, a film francia forgalmazója a Screen brit filmes szaklapban Billy Wilder Alkony sugárút című 1950-es drámájához hasonlította a japán rendező készülő filmjét, amely egy színésznő valóságát és az ahhoz kapcsolódó legendákat dolgozza fel.

A japán Kore-eda Hirokazunak, aki Shoplifters (Bolti tolvajok) című családi drámájával elnyerte  a cannes-i filmfesztivál fődíját, ez lesz a 14. játékfilmje. Magyarországi forgalmazásban eddig egy filmje volt látható, A fiam családja című dráma, amely 2013-ban Cannes-ban Nagydíjat kapott.
Japán film több mint húsz év után nyert fődíjat a világ egyik legrangosabb filmes találkozóján.