Még mindig a Solo hozta a hétvégén a legtöbb pénzt Amerikában

null null Alden Ehrenreich is Han Solo in SOLO: A STAR WARS STORY.
Alden Ehrenreich is Han Solo in SOLO: A STAR WARS STORY.
Vágólapra másolva!
Megtartotta ugyan vezető helyét az észak-amerikai kasszasikerlista élén a SW-film, de ahogy már mi is beszámoltunk róla, az előző SW-daraboknál jóval gyengébben startolt az első két hétvége eredményeit összevetve. Ráadásul a jövő héttől kezdve komoly kihívói lesznek a mozikban.
Vágólapra másolva!

A Solo: Egy Star Wars-történet a hétvégén 29,3 millió dollárral (kb. nyolcmilliárd forinttal) növelte bevételeit, ezzel május 24-i premierje óta Észak-Amerikában 148,9 millió dolláros (41 milliárd forintos) jegyeladásnál tart.

A két éve mozikba került SW-antológiafilm, a Zsivány Egyes viszont ugyanennyi idő alatt már 286 millió dolláros (79 milliárd forintos) bevételt könyvelhetett el.

Sőt, a Solo ezen a hétvégén is csalódást okozott a stúdióknak: úgy kalkuláltak, hogy a film szombat-vasárnap legalább 30 millió dollárt termel az USA és Kanada mozipénztárainál (ezt a számot csak a nemzetközi piacon sikerült hoznia).

Persze, soha rosszabb bukást: a Solo világpiaci jegyeladásai két hétvége után meghaladják a 264 millió dollárt (72,8 milliárd forintot), vagyis már behozták a gyártási költséget (kb. 250 millió dollár), de ahhoz, hogy a film nyereséges legyen, legalább 500 milliós bevételre van szükség.

Ez főleg azért lesz nehéz, mert a jövő héttől komoly vetélytársak érkeznek a mozikba: bár a Jurassic World csak június második felében startol az amerikai filmszínházakban, már az Ocean's 8 nagy valószínűséggel letaszítja majd a sikerlista éléről a SW-filmet.


A hétvégén a tengerentúlon a boxoffice top 10-jében a második helyen a Deadpool 2. végzett 23,3 millió dollárral (6,4 milliárd forinttal). A szuperhősfilm észak-amerikai bevétele már 254,7 millió dollár (70 milliárd forint).

A harmadik helyen a Shailene Woodley főszereplésével készült dráma áll: a Sodródás egész jól nyitott 11,5 millió dollárral (magyar premierje július 5-én lesz). A negyedik helyen álló Bosszúállók: Végtelen háború hatodik hete tartja magát a kasszasikerlistán, ezúttal 10,4 millió dollárt termelt (világpiaci bevételeit már csak 35 millió dollár választja el a kétmilliárdtól). A Könyvklub 6,8 millió dollárral (1,9 milliárd forinttal) lett az ötödik.

A legjobb tíz közé a Sodródás mellett még két új film jutott be.

Az Upgrade az amerikai kritikusok egyik kedvence: csaknem 4,5 millió dollárral a hatodik, míg Johnny Knoxville borult kaszkadőr-vígjátéka, az Action Point 2,3 millió dollárral lett a kilencedik.