A fóti Mafilm stúdióban forgatták Dobó Kata rendezői debütálását, a Kölcsönlakás című „házassági” romantikus vígjátékot, főszerepben Haumann Mátéval és Balla Eszterrel. A forgatás egyik utolsó fóti napjára az Origo is ellátogatott; Dobó Katát, Haumann Mátét, Balla Esztert és Oroszlán Szonját a történetről és a karakterekről kérdeztük.

Szaladgálós vígjáték- mondja a történetről Balla Eszter, arra utalva, hogy a cselekmény javarésze egy lakásban játszódik, amiben a karakterek szobáról szobára járnak, a konfliktusok pedig főként tévedésekből fakadnak. Balla Eszter számára nem volt kérdés, vállalja-e Anikó szerepét. Így fogalmazott:
A Kontroll óta nem játszottam nagyjátékfilmben két napnál többet, úgyhogy nagyon örültem Dobó Kata felkérésének, annál is inkább, mert vígjátéki szerepem még nem volt filmben, és imádom a műfajt.

Kölcsönlakás forgatás a fóti MAFILM stúdióbanFotó: Hirling Bálint - Origo

A Kontroll óta eltelt években sokat játszottam színpadon és szültem három gyereket, de nagyon vágytam új filmszerepre.

Balla Eszter és Haumann Máté egy párt játszanak, övék a címszereplő lakás. A két színész szerint
sokéves, harmonikus házasságról van szó, ami egyetemista szerelemből született.Haumann Máté szerint mindkét karakter szeretne gyereket, de a férfi, Balázs annyira lelkiismeretes, hogy kissé tart az apaságtól.Haumann főhőse egy mesekönyvkiadó társtulajdonosa, és épp egy népszerű írónőt szeretne leigazolni.

Kölcsönlakás forgatás a fóti MAFILM stúdióbanFotó: Hirling Bálint - Origo

Az írónőt, Szakács Petrát Oroszlán Szonja alakítja, akinek a karaktere merőben eltér attól a cicababától, akit a Valami Amerika-filmekben alakított. A színésznő azt mondta karakteréről, hogy
rendkívül zárkózott, kocka, karót nyelt nő, aki kerüli a nyilvánosságot, és azt szereti, ha a kutyákról szóló mesekönyvei beszélnek helyette.Oroszlán Szonja épp azért vállalta a szerepet, mert tetszett neki, hogy Dobó Kata olyan figurát szánt neki, aki nagyon más, mint ő, és a korábbi filmes karaktereinek is egyfajta kiforgatása. Szerinte meg se fogják ismerni a nézők, annyira szokatlan lesz még a megjelenése is.

Egyedül annyi a közös bennem és a karakteremben, hogy mindketten imádjuk a kutyákat.  

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!