Simon Pegg először beszélt betegségéről és függőségéről

2018.06.15. 12:25

Simon Pegg először beszélt arról, hogy depresszióval és alkoholproblémákkal küzdött karrierje során. A gondok akkor kezdődtek, amikor elkezdett felívelni a pályája. 

A 48 éves színész sikerei a Haláli hullák hajnalá-val kezdődtek, amiről így fogalmazott:

Mindig is hajlamos voltam a depresszióra, és amikor beütött a siker, elkezdődött a mélyrepülésem. Nem értettem, miért nem boldogít a hírnév és a pénz. Aztán rájöttem, hogy nem a sikerrel volt a baj. A depresszió nem kedélyállapot, hanem betegség.

Simon Pegg a Star Trek premierjénForrás: AFP

A sztár alkoholba fojtotta bánatát. 

Egyre többet ittam. 2010-ben, amikor a Paul-t kellett volna promóznom, eltűntem négy napra. Aztán visszamentem Angliába és orvosi segítséget kértem. 

2010-ben leszokott az ivásról, sokat segített neki a kövekező évben bemutatott Mission: Impossible: Fantom protokoll alkotógárdája, főleg J.J. Abrams, aki producerként készítette a filmet. 

Hitt bennem, mellettem volt, máig könnyes lesz a szemem, ha eszembe jut.  

Pegg karrierje kiheverte a nehézségeket: szerepel Steven Spielberg idei sikerfilmjében, a Ready Player One-ban, Margot Robbie mellett a Terminal-ban, és a legújabb Mission: Impossible-moziban, az Utóhatás-ban, ami augusztus 2-án érkezik a magyar mozikba.