Kobe Bryantet meghívták az Amerikai Filmakadémiába, de visszavonták

90th Annual Academy Awards - Press Room GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment Celebrities FASHION Awards Ceremony Film Industry
Kobe Bryant az Oscar-díjjal
Vágólapra másolva!
Az ötszörös NBA-bajnok kosaras immár Oscar-díjas filmkészítő is, mivel idén elnyerte a legjobb animációs forgatókönyvért járó díjat a Dear Basketball című rövidfilmért. A Los Angeles Lakers visszavonult legendáját meghívták az Oscar-díjakat osztó Amerikai Filmakadémiába, de aztán visszavonták.
Vágólapra másolva!

Az Oscar-díj gyakran együtt jár a meghívással, Bryantet az Amerikai Filmakadémia animációs ága érdemesnek is találta az elismerésre, viszont a döntőbizottság felülírta a döntést és visszavonta a meghívást.

Bill Kroyer szerint

Kobe Bryant az Oscar-díjjal Forrás: AFP/2018 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Ami pedig a színfalak mögött zajlik: Bryant Oscar-díjában és meghívásában szerepet játszhatott az #OscarsSoWhite, azaz az Amerikai Filmakadémia etnikai sokszínűségre való törekvése.

Viszont a #MeToo bizonyult erősebbnek: a Lakers dobóhátvédjét 2003-ban megvádolták nemi erőszakkal, és bár a vádakat ejtették, nemrég 17 ezren írták alá a petíciót, ami az Oscar-díjától való megfosztását követelte, az újságírók pedig minimum ellentmondásosnak, sőt olykor botrányosnak nevezték a sztár kitüntetését.