Könnyedén nyert a Jurassic World: Bukott birodalom az észak-amerikai mozik jegypénztárainál, 150 millió dollárért (42 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nyitóhétvégén. Világszinten már 712 millió dollárnál jár a film, úgy tűnik, nem kérdéses, hogy meglesz az 1 milliárd dolláros álomhatár.

Noha az új epizód elmaradt elődje, a 208,8 millió dolláros hétvégével nyitó Jurassic World-től, a dinófilm ragyogóan kezdett Amerikában, miközben más országok mozis piacán már 561,5 milliónál jár a jegyárbevétele (így összesen jóval 700 millió dollár fölött).

A magyar mozikban már június eleje óta látható a Chris Pratt és Bryce Dallas Howard főszereplésével forgatott film.

A Bukott birodalom-nak nem volt nehéz dolga, hiszen ez volt a hétvége egyetlen nagyszabású bemutatója, bár a második helyezett, a Hihetetlen család 2 második hétvégéjét is kiemelkedően zárta, további 80 millió dollárt keresett, ezzel észak-amerikai bevétele 350,3 millióra emelkedett. A szuperhősfilm 182,7 milliós nyitása az eddigi legjobb az animációk között.
A lista harmadik helye az Ocean's 8: Az évszázad átverése című, női főszereplőkkel készült mozié lett, amely harmadik hétvégéjén átlépte az észak-amerikai jegyárbevételek 100 millió dolláros határát.

A negyedik a Warnes Bros. vígjátéka, a Haverok harca lett 8,2 milliós bevétellel, a Jeremy Renner és Ed Helms fémjelezte filmet július 5-től láthatják a magyar nézők.

A Deadpool 2 az ötödik helyen végzett a hétvégi 5,2 milliójával, mellyel átlépte az észak-amerikai 300 milliós és a globális 700 milliós határt. A Deadpool első része Észak-Amerikában 363 millió, az egész világon 783 millió dolláros jegyárbevétellel zárt.

A Solo: Egy Star Wars-történet a 200 milliós határt átlépve sem mondható sikernek - észak-amerikai bevételei 50 millió dollárral maradnak a gyártási költségek alatt.