Kasszát robbantott A Hangya és a Darázs, a Hihetetlen család 2. rekorder

null null Marvel Studios ANT-MAN AND THE WASP

L to R: The Wasp/Hope van Dyne (Evangeline Lilly) and Ant-Man/Scott Lang (Paul Rudd) 

Photo: Ben Rothstein

©Marvel Studios 2018
Evangeline Lilly és Paul Rudd A Hangya és a Darázs-ban
Vágólapra másolva!
A Paul Rudd és Evangeline Lilly főszereplésével készült A Hangya és a Darázs című angol-amerikai akciófilm 76 millió dollár jegybevételt hozott az észak-amerikai mozikban bemutatója hétvégéjén, amivel a kasszasikerlista élére került.
Vágólapra másolva!

A Marvel 2015-ben bemutatott A hangya című előző filmje csak 57 millió dollárral debütált.

A nemzetközi piacon A Hangya és a Darázs eddig 85 millió dollárt kaszált, azaz nyitóbevétele elérte a 161 millió dollárt, azaz szinte behozta a forgatási költségeket (162 millió dollár). Ennek több mint a dupláját kell hoznia, hogy hasznot hajtson, de ez minden bizonnyal hamarosan megtörténik.

A Disney által megvett Marvel stúdió által eddig készített 20 film globálisan már 17 milliárd dollár jegybevételt hozott, mind a húsz film a box-office-lista élén nyitott.

Evangeline Lilly és Paul Rudd A Hangya és a Darázs-ban Forrás: null/Ben Rothstein


A Disney A hihetetlen család 2. című animációs filmje 29 millió dollár jegybevétellel a kasszasikerlista második helyére csúszott, de közben a Pixar legnagyobb összbevételt hozó filmjévé vált.

A hazai piacon eddig 500 millió dollárt, globálisan 700 millió dollárt kaszírozott.

Ez az első animációs film, amelynek jegybevétele ennyi idő alatt meghaladta az 500 millió dollárt az észak-amerikai mozikban.

A kasszasikerlista harmadik helyére került a Jurassic World: Bukott Birodalom harmadik hétvégéjén 28,6 millió dollárt hozott, és világszerte már több mint egy milliárd dollárt.