Meghalt Tab Hunter

2018.07.10. 09:48

Nyolcvanhat évesen meghalt Tab Hunter, amerikai filmszínész, az 1950-es évek egyik legnagyobb hollywoodi szívtiprója, aki fél évszázaddal később újból magára vonta a figyelmet azzal, hogy felfedte homoszexualitását.

Házastársa, Allan Glaser producer közlése szerint a színész, aki több mint 50 filmben szerepelt, vasárnap halt meg a lábában kialakult vérrög okozta szívrohamban. A sportos alkatú, jóképű, szőke színész-énekes az 1950-es évek Amerikájának egyik legnépszerűbb filmszínésze, a nők nagy bálványa volt. Olyan filmek tették ismertté, mint az 1958-as Átkozott jenkik!, az 1955-ös Csatakiáltás vagy az 1956-os Forró hegyek.

Tab HunterForrás: AFP/2013 Getty Images/Jason Merritt


Évtizedekkel később, 2005-ben önéletrajzi könyvében tárta fel a világ előtt, mekkora stresszt okozott neki, hogy fiatal nők milliói számára volt rajongás tárgya, miközben ő maga a saját neméhez vonzódott. Huntert többek közt Anthoy Perkinshez fűzte viszony, amelyet a Variety értesülése szerint éppen megfilmesíteni készül J.J. Abrams, a Star Wars: Az ébredő Erő rendezője.
Hunter gyakran szerepelt közös fotókon olyan színésznőkkel, mint Natalie Wood, de - mint később kiderült - ezeket csak a sajtó számára fabrikálták.

A színész Arthur Andrew Kelm néven született 1931-ben New Yorkban, műszerész apja és német bevándorló anyja második gyermekeként. Apja két év múlva elhagyta a családot, a fiú ezután anyja nevén, Arthur Gelienként nőtt fel San Franciscóban és a kaliforniai Long Beachben.

A színészet mellett énekesként is sikereket ért el. Young Love című 1957-es slágere hat héten át vezette az amerikai Billboard Hot 100-as listáját; a dal több mint egymillió példányban kelt el.