Újabb hollywoodi film készült egy csupa nőből álló rablóbandáról

Vertical
Steve McQueen
Vágólapra másolva!
Steve McQueen Nyughatatlan özvegyek című filmjével nyílik meg októberben a Londoni Filmfesztivál. Ez már a második női rablós történet idén, cikkünk az Ocean's 8 – Az évszázad átverésé-ről itt olvasható.
Vágólapra másolva!

A Nyughatatlan özvegyek egy 80-as évekbeli brit filmsorozat, az Özvegyek (Widows) nyomán készült, amelyben gyászoló nők követik el a néhai férjeik által kitervelt rablást.

A filmben Viola Davis, Cynthia Erivo, Michelle Rodriguez és Elizabeth Debicki alakítja az özvegyeket, akik mellett Liam Neeson, Daniel Kaluuya, Colin Farrell, Robert Duvall és Jacki Weaver is szerephez jutott.


McQueen, a 12 év rabszolgaság rendezője azt mondta:

Steve McQueen Forrás: AFP/Niklas Halle'n


Az 50 éves londoni filmes a BBC-nek elárulta, hogy 13 évesen látta a sorozatot, és az

Mint hozzátette: ezek a nők sorsuknál fogva arra ítéltettek, hogy semmit ne tudjanak elérni az életben, mégis sikerül nekik.

- mondta.

McQueen fejében öt éve fordult meg először a film terve, és mint megjegyezte, nagyszerű egybeesés, hogy most tudta leforgatni, amikor a nemek egyenlősége és a nők filmes jelenléte olyan fontos témává vált Hollywoodban. Az eredeti tévésorozatban Ann Mitchell, Fiona Hendley, Maureen O'Farrell és Eva Mottley játszották a főszerepeket.

Az új mozis verzióban McQueen a 80-as évekbeli londoni színhelyet a mai Chicagóra változtatta.


Tricia Tuttle, a fesztivál igazgatója

beszélt a filmről. Kiemelte, hogy egy kitűnő filmes ragyogóan gazdag története elevenedik meg, amely a faji, a társadalmi és a nemi egyenlőséget érintő témákkal foglalkozik.

A Nyughatatlan özvegyek McQueen negyedik játékfilmje. A filmes 1999-ben elnyerte a Turner művészeti díjat, és 12 év rabszolgaság című munkája három Oscart, köztük a legjobb film díját kapta meg. A Nyughatatlan özvegyek nemzetközi premierje a 62. Londoni Filmfesztiválon lesz, amelyet október 10. és 21. között rendeznek meg.

A filmet november 22-től vetítik a magyar mozik.