Meghalt David Stevens

David Stevens
Vágólapra másolva!
Meghalt David Stevens, aki forgatókönyvírói Oscar-jelölést kapott az 1980-as 'Betörő' Morant című filmért. Stevens írt regényt, forgatókönyvet, színdarabot, és rendezett is, filmjeiben olyanok szerepeltek, mint Russell Crowe, Sam Neill és Matt Dillon. 77 évet élt. 
Vágólapra másolva!

Stevens Új-Zélandon halt meg rákban.

Leghíresebb filmje, a 'Betörő' Morant 10 Ausztrál Filmdíjat nyert el, az ausztrál újhullám fontos alkotása volt.

Stevens a Mennyit érünk című, Russell Crowe főszereplésével készült 1994-es film alkalmával saját színdarabját írta át forgatókönyvvé. A 'Betörő' Morant történelmi és bűnügyi film, a Mennyit érünk pedig vígjáték egy özvegy apáról, aki párt keres, miközben a fia is, csak ő meleg.

David Stevens Forrás: Chris Rudsdale

Tévéfilmeket és minisorozatokat is írt és rendezett, legnagyobb sikere az íróként jegyzett Merlin volt Sam Neillel, amiért Emmy-jelölést kapott.

Regényt is írt, a Mama Flora's Family című 1997-es történelmi drámát a Gyökerek legendás szerzője, Alex Haley alkotótársaként jegyzi.

1940-ben született Tiberiasban, Palesztinában, onnan emigrált Ausztráliába, bár a hajóját Új-Zélandra térítették, így ott dolgozott a hatvanas években, és a '70-es években költözött Ausztráliába.

Utolsó rendezése az 1988-as Kansas volt Matt Dillonnal a főszerepben.