Nicole Kidman és Charlize Theron szexbotrányról szóló filmben játszanak

2018.08.02. 14:54

Nicole Kidman és Charlize Theron fogja alakítani egy készülő filmben az amerikai Fox televízió két korábbi műsorvezetőnőjét, Gretchen Carlsont és Megyn Kellyt, akik még jóval a #MeToo mozgalom kibontakozása előtt vádolták meg szexuális zaklatással a Fox News azóta elhunyt alapító elnök-vezérigazgatóját, Roger Ailest.

A filmvásznon Kidman a Stanford Egyetemen végzett korábbi Miss America győztest, Carlsont fogja alakítani, aki 2016 júliusában indított pert Ailes ellen, azt állítva, hogy az idős igazgató többször is zaklatta őt, majd amikor nem állt kötélnek, bosszúból nem hosszabbította meg munkaszerződését.
Ailes tagadta a vádakat, ám a Fox vezetősége vizsgálatot indított, amelynek hatására egymás után jelentkeztek az akkori és volt női munkatársak, akik szintén Ailes szexuális zaklatási kísérleteiről számoltak be. A televízió 2016 szeptemberében húszmillió dolláros megállapodással rendezte Carlson szexuális zaklatás miatt indított perét.

Nicole Kidman, Charlize TheronForrás: AFP/Getty Images/Michael Kovac


Ailesnek - jelentős lelépési pénz fejében - távoznia kellett. A médiamogul kevesebb mint egy évvel a botrány kirobbanását követően, 2017 májusában meghalt.
Remélem, hogy a valódi történetet fogják megmutatni. A legfontosabb, hogy ma már egyre több nő szavának hisznek és egyre többen hallatják a hangjukat - írta szerdán Twitter-bejegyzésében Carlson, belinkelve a Variety.com filmes portál cikkét Kidman főszerepléséről.

Charlize Theron Megyn Kellyt, szintén a Fox volt műsorvezetőjét fogja alakítani, aki 2017 januárjában vádolta meg szexuális zaklatással Ailest. A The Hollywood Reporter című filmes portál értesülései szerint az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Charles Randolph is csatlakozott a produkcióhoz, míg a feltörekvő ausztrál filmcsillag, Margot Robbie jelenleg tárgyalásokat folytat az egyelőre még cím nélküli moziban való közreműködéséről.