Szakértők szerint akár egymillió fontot is fizethetnek azért a dzsekiért, amelyet Harrison Ford viselt Han Solo szerepében a Star Wars - A Birodalom visszavág című 1980-ban bemutatott filmben, a kabátot szeptember 20-án árverezik el Londonban.

A Pop Store aukciósház árverésén film- és szórakoztatóipari jelmezek, kellékek állnak a középpontban, élükön Han Solo sötétkék kabátjával.
A több mint 60 tétel között szerepelnek Harrison Ford más kellékei is, köztük az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című 1981-ben bemutatott filmben viselt könnyű kalap, továbbá az Indiana Jones és a végzet temploma című filmben használt ostor. Előbbiért 200-300 ezer fontot, utóbbiért 50-70 ezer fontot remélnek az árverés szervezői.

Harrison Ford Han Solo szerepébenForrás: InterCom

Árverésre bocsátják mások között Johnny Depp Ollókezű Edward jelmezét, Christopher Reeve Superman kosztümét és Michael Jackson 1988-ban bemutatott Moonwalker című filmjéből Spike jelmezét.
Júniusban egy Las Vegasi-i árverésen több mint félmillió dollárért kelt el Han Solo legendás sugárpisztolya, amely a német Mauser C96 mintájára készült és DL-44-esként vált híressé. A fegyvert Harriosn Ford a Star Wars - A jedi visszatér című epizódjában használta.