Kínos magyarázkodásba kezdett Asia Argento

Asia Argento
Asia Argento a 2012-es cannes-i filmfesztiválon
Vágólapra másolva!
Asia Argento olasz színésznő, a MeToo-kampány egyik arca tagadta, hogy szexuális kapcsolata lett volna valaha azzal a fiatal színésszel, akinek a The New York Times vasárnapi riportja szerint egy peren kívüli egyezség keretében nagy összeget fizetett. Azt is állítja, hogy nem is ő fizetett, hanem akkori barátja, Anthony Bourdain, aki azóta öngyilkos lett. Igaz, azt nem tudja tagadni, hogy Argento érdekében.
Vágólapra másolva!

Argento keddi közleményében azt állítja, hogy csupán barátság kötötte Jimmy Bennetthez, a ma már 22 éves Los Angelesben élő színészhez. Bennett a Times cikke szerint korábban jogi lépéseket tett, hogy

beperelje Argentót, amiért még 17 éves korában megerőszakolta egy kaliforniai hotelszobában.

Jimmy Bennett 2004-ben gyerekszínészként ismerte meg Argentót, játszott A szív csalfa vágyai című filmben, amelyben Argento az anyját alakította, és a filmet is ő rendezte.

A The New York Times ellenőrzött forrásaira hivatkozva azt írta, hogy a 42 éves Argento a megállapodás szerint idén 380 ezer dollárt (108 millió forintot) fizetett ki Bennettnek.

Asia Argento a 2012-es cannes-i filmfesztiválon Forrás: AFP/Valery Hache

Argento közleménye szerint ugyanakkor ezt az összeget néhai barátja, a sztárséf Anthony Bourdain fizette ki a fiatal színésznek. Állítólag azért, mert Bourdain nagyon vigyázott a hírnevére, és vállalta, hogy anyagilag segíti Bennettet azzal a feltétellel, hogy többé nem avatkozik bele az életükbe. Ezek szerint Argento azt állítja, minden ok nélkül fizettek többszázezer dollárt.

Bourdain júniusban Franciaországban öngyilkos lett. A sztárséf kiállt Argento mellett, miután a színésznő szexuális erőszakkal vádolta meg Harvey Weinstein filmproducert. Ugyanakkor több lap szerint Argento elhagyta Bourdaint, a séf ezért lett öngyilkos.

Asia Argento Forrás: Alliance

Bennett ügyvédje egyelőre nem kommentálta Argento közleményét.