Találkozhatunk Claudia Cardinaléval az első Egri Klasszikus Film Maratonon

Claudia Cardinale
Vágólapra másolva!
Több híresség mellett az európai filmművészet egyik legnagyobb dívája, Claudia Cardinale is ellátogat Egerbe az első Egri Klasszikus Film Maraton alkalmából, melyet szeptember 7-11. között rendeznek meg a Hevesi megyeszékhelyen.
Vágólapra másolva!

A fővárosi filmmaratonhoz kapcsolódó rendezvény elsődleges helyszíne a felújított Uránia Mozi épülete lesz, ám a Kepes Központ előtt is tartanak szabadtéri vetítéseket és egy különleges filmes sétányt rendeznek be a Sándor Imre utcában.

A Volt egyszer egy vadnyugat női főszereplője, Claudia Cardinale a programsorozat első napján, szeptember 7-én délután tart közönségtalálkozót.

A térség és a város országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt hangsúlyozta:

Claudia Cardinale Forrás: Mokép

Céljuk továbbá a helyi attrakciók, termékek széles körű bemutatása Budapesten és országszerte. Ennek jegyében tavaly Franco Nero járt Egerben, idén pedig - a filmvilág több képviselője, köztük várhatóan Koltai Lajos Kossuth-díjas operatőr, rendező, valamint Szabó István Oscar- és Kossuth-díjas filmrendező mellett - Claudia Cardinalét látják vendégül.

Ráduly György, a Magyar Nemzeti Filmarchívum igazgatója a kezdeményezésről szólva felidézte:


- fogalmazott. Jelezte: a várossal korábban kötött együttműködésnek köszönhetően Eger idén már szorosan és több szálon is kapcsolódik a Budapesti Klasszikus Film Maraton szeptember 4-9. között sorra kerülő programsorozatához.

Így az említett hírességeken túl Katinka Faragó, Ingmar Bergman munkatársa, producere is jelen lesz a helyi seregszemlén, az érdeklődők pedig Szabó István restaurált filmjeit is megnézhetik.


A Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum Igazgatósága által teljes körűen felújított magyar filmalkotásokat először vetítenek le Egerben filmszínházi körülmények között.