Jövő kedden kezdődik a II. Budapesti Klasszikus Film Maraton

Claudia Cardinale
Actress Claudia Cardinale pictured on the red carpet at the arrival for the opening night of the 'Brussels International Film Festival' (Briff), Wednesday 20 June 2018 in Brussels. BELGA PHOTO THIERRY ROGE
Vágólapra másolva!
Szeptember 4. és 9. között rendezik meg a II. Budapesti Klasszikus Film Maratont, amelynek egyik kiemelt helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház lesz. A közönség találkozhat többek között Szabó Istvánnal, Klaus Maria Brandauerrel és Claudia Cardinalé-val.
Vágólapra másolva!

Szeptember 4-én, kedden első Oscar-díjas nagyjátékfilmünkkel, az idén digitálisan felújított Mephistó-val nyílik meg az Urániában a 2. Budapesti Klasszikus Film Maraton. A gálavetítésen a film főszerepét alakító Klaus Maria Brandauer, Szabó István filmrendező és David Robinson filmkritikus lesznek a vendégek.

Claudia Cardinale szeptember 6-án, csütörtökön látogat el az Urániába

A párduc felújított kópiájának bemutatójára. Az 1963-as év, amikor A párduc készült, pályájának fordulópontja volt, szinte egyszerre forgatta ugyanis Viscontival a nagy olasz romantikus regény adaptációját és Fellinivel a 8 és 1/2-et.

Claudia Cardinale Forrás: BELGA/AFP/Thierry Roge

Szeptember 7-én, pénteken visszatér Szabó István filmrendező, hogy Katinka Faragóval, Ingmar Bergman asszisztensével beszélgessen a modern film svéd óriásáról A varázsfuvola című film vetítése előtt. A mintegy háromnegyed órás pódiumbeszélgetést követően a filmet két részletben, egy szünettel vetítik.

A magyar animáció kultikus darabja a Macskafogó, amelyet szeptember 9-én, vasárnap felújított kópiáról, Ternovszky Béla rendezővel vetítenek le. A film slágereit a színpadon a Fourtissimo jazz zenekar szólaltatja meg.

A gálavetítések szeptember 9-én este

a Sose halunk meg! felújított kópiájának vetítésével

zárulnak, amelyre ellátogat többek közt a film rendezője-főszereplője, Koltai Róbert, Halász Gábor operatőr és Dés László zeneszerző.