Vágólapra másolva!
November 1-jén Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs, Molnár Áron és Kulka János főszereplésével kerül a hazai mozikba a Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly thrillere, az X – A rendszerből törölve. Elkészült a film új előzetese.
Vágólapra másolva!

Az X – A rendszerből törölve előzetesét Bedő Barna készítette, aki olyan filmek trailerén dolgozott korábban, mint Enyedi Ildikó Oscar-jelölt a Testről és Lélekről című alkotása vagy Herendi Gábor Valami Amerika 3 című filmje.

"Tudtam, hogy Ujj Mészáros Károly mennyire tudatos és igényes rendező, így az előzetes megvágása nem volt kis teher, ám nagyon hálás feladat volt. Az volt a célom, hogy az előzetes hűen tükrözze a film magas minőségét. Így a történet izgalmát, a film rendkívüli, egyedi, soha nem látott képi világát és a főszereplőnő, Balsai Móni összetett karakterét, ezt a hármasságot igyekeztem összeszőni. A vágásnál nem kellett szakmai csínokat bevetnem, mert nagyon erős, egységes stílusú „alapanyagot" kaptam, az egész film ütős, egyedi, váratlan fordulatokkal teli!" – nyilatkozta Bedő Barna.

Ujj Mészáros Károly ezúttal új műfajban bizonyíthatja tehetségét, és a főszerepet játszó színészek jó része már a Lizá-ban is együtt dolgozott vele: a bűnügyet felfedező majd a rejtélyes ügy nyomába eredő rendőröket Balsai Móni, Schmied Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs alakítja, de fontos feladatot kapott Molnár Áron, Olasz Renátó, Fekete Ernő, Szabó Győző, Básti Juli, Szirtes Ági, Schneider Zoltán is. A filmben Éva lányát Bujáki Zsófi alakítja, Kulka János pedig betegsége után ebben az alkotásban lesz először látható a filmvásznon.

A forgatókönyvet Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly írta, az operatőr Szecsanov Martin.

Az X – A rendszerből törölve producerei Muhi András és Ferenczy Gábor.

A Nemzeti Filmalap támogatásával készült thriller a Focusfox Stúdió gyártásában november 1-jén az InterCom forgalmazásában kerül a hazai mozikba.