Meghalt Burt Reynolds

2018.09.06. 21:26

Tragikus hirtelenséggel meghalt Burt Reynolds Oscar-díjra jelölt színész.

A 82 éves legendás színész Floridában szívrohamot kapott, még beszállították a kórházba, de nem tudták megmenteni az életét.

Burt ReynoldsForrás: AFP

 A Fox Newsnak a színész menedzsere, Todd Eisner elmondta, hogy Reynolds csütörtök reggel halt meg szívrohamban. 

Burt Reynolds a Michigan állambeli Lansingben született 1936. február 11-én, ereiben indián vér is csörgedezett. Fiatalon sportkarrierről álmodozott. A Floridai Egyetem sportösztöndíjasa, a futballcsapat ünnepelt sztárja volt, de két év elteltével egy térdsérülés, majd egy autóbaleset miatt pályafutása derékba tört. Áttért a színészetre, és enyhén szólva ebben sem bizonyult tehetségtelennek, az egyetemet már nem is fejezte be. New Yorkba utazott, ahol színészetet tanult, közben volt mosogató, kidobóember, és a legkisebb szerepeket is elvállalta a színpadon és a tévében.

Reynolds az 1970-es évek egyik szexszimbóluma lett, a nézők, főként a nők, tódultak a mozikba, hogy olyan filmsikerekben láthassák, mint a Smokey és a Bandita, A vég, az Egy elvált férfi ballépése, A legjobb bordélyház Texasban vagy A nőimádó. 1978 és 1982 között öt egymást követő évben az ő neve vonzotta a legnagyobb közönséget, ezt a bravúrt később még Mel Gibson és Tom Cruise sem tudta véghezvinni.

A nyolcvanas évek közepére hullámvölgybe került. Elutasította a Csillagok háborúja, a Drágán add az életed főszerepét, alacsony színvonalú filmekben játszott, már B-listás színészként is alig emlegették. 

Burt ReynoldsForrás: Photo12/Archives du 7e Art/20th Century Fox Television/20Th Century Fox Television

A 90-es években tért vissza, a Boogie Nights című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, és elnyerte a Golden Globe-díjat.

Napjainkban is dolgozott, Tarantino jelenleg is készülő Volt egyszer egy Hollywood című filmjében is szerepel.