Mutatjuk a nyár legnagyobb hollywoodi veszteseit és győzteseit

Star Wars: Az utolsó Jedik (Daisy Ridley)
Vágólapra másolva!
Az Entertainment Weekly összeállítást közölt  a nyár abszolút veszteseiről és nyerteseiről, már ami a hollywoodi mozikasszákat illeti. Mutatjuk, mire jutottak. 
Vágólapra másolva!

Az abszolút vesztes a Star Wars-univerzum és benne a Solo: Egy Star Wars-történet, ami 213 milliót kaszált Amerikában, és ezzel is meg tudott bukni, mivel a büdzséje 250 millió körül lehetett.

A film ott siklott félre, hogy kirúgták a két rendezőt, Chris Millert és Phil Lordot, majd felvették a helyükre Ron Howardot, akivel a film javát újraforgatták. Itt szabadult el a büdzsé.

Mindez úgy jött le a mozibajáróknak, hogy a gonosz Disney kirúgott két vagány fiatal rendezőt, akik szerettek volna valami egyedit csinálni, és felvettek a helyükre egy lélektelen hollywoodi őskövületet, de aztán arról jöttek hírek, hogy Miller és Lord egyszerűen nem tudták menedzselni egy ekkora projekt forgatását.

Star Wars: Az utolsó Jedik (Daisy Ridley) Forrás: Lucasfilm Ltd.

A színészek közül mintha Dwayne Johnson csillaga lenne leáldozóban, mivel se a Rampage - Tombolás (99 millió), se a Felhőkarcoló (67 millió) nem mentek nagyot Amerikában.

Ami a győzteseket illeti, jól mentek az Oscar-esélyesnek tartott filmek, amilyen az Örökség (kritikánk itt olvasható) és a Spike Lee-féle Csuklyások – BlacKkKlansman, előbbi 44, utóbbi 33 milliót hozott, és mindkettő kis büdzséjű film, utóbbi 15 millióba került. Szintén a nyár győztesei a folytatások, amilyen a Mission: Impossible - Utóhatás (cikkünk itt olvasható), ez 196 milliót hozott, a Jurassic World: Bukott birodalom (amiről itt írtunk) pedig 413 milliót kaszált.