A magyarországon élő fiatal orosz filmrendező, Dasha Koroleva első önálló alkotása, a Home nemzetközi premierje Oroszországban a Moscow Shorts International Short Film Festiválon volt, ahol megnyerte a legjobb filmnek és legjobb operatőri munkának járó díjat. Budapesten szeptember 21-én lesz látható az Art+ Cinemában.

A filmben egy fiatal nő, Maria a gyermekkori házához érkezik, hogy előkészítse az eladáshoz, és hogy eltöltsön némi időt azon a félig elhagyatott helyen, ami valaha olyan sokat jelentett számára. Azonban békés elszigeteltsége rémálmok és hallucinációk sorozatába csap át, ahogy emlékei megelevenednek.

Dasha Koroleva rendező a Moszkvai Állami Egyetem (MGU) médiatudományok szakán végzett. 2015 óta él Magyarországon. Első rövid filmjét a Citromos Mignonok (Pogány Judit főszereplésével) beválogatták a BUSHO Film Fesztiválra, valamint megnyerte a Women in Film díjat az Amerikai iFilm Fesztiválon.

A film főszerepében a 10 éves Varga Júlia, valamint Levko Esztella látható. Operatőr Gajdics Dávid. A már összeszokott csapat idén nyáron ismét együtt dolgozott. Új filmjükben többek között Lázár Katit, Mészáros Piroskát és Berettyán Nándort láthatjuk majd.