December 27-én kerül a mozikba Reisz Gábor által rendezett Rossz versek című film. A rendező és stábja hangulatvideó jelentetett meg a filmről, aminek a címét vetítette fel a számukra legfontosabb budapesti helyszínekre.

A videó nem a filmből tartalmaz jeleneteket, hanem a film helyszíneit járja be. A művészi koncepció az volt, hogy a film címét olyan helyekre vetítsék, ahol forgattak vagy ahonnan az inspiráció jött.

A Rossz versek egy budapesti film. A videóban a film szelleme, inspirációs energiája végigoson a városon, majd megérkezik a moziba. – vallja Reisz Gábor rendező.

 

A kedvcsináló előzetest nagyon szórakoztató volt elkészíteni, igazi „barkács-film" lett: kölcsönautóval, kölcsönkért mozgó aggregátorral és a Cirkó-Gejzír mozi használaton kívüli vetítőjével készült. "És ahogy a falakon futó felirat mögött, úgy a város a filmben sem csupán díszlet, hanem a történet szemtanúja. A Wesselényi utca, a Margit-híd, a Parlament lépcsője, az iskolai folyósok, a panelrengeteg, reklámügynökségi iroda, a belvárosi utcák, a rakpart és az uszoda: az élet terei, amelyek nem csak a szereplőknek, de a közönségnek is otthont adnak."A Rossz versek mindannyiunk története, végigfut a városon, és hamarosan megérkezik a mozikba.

Reisz Gábor a négy éve bemutatott nagy sikerű első filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan után ismét személyes filmet rendezett. Bár a Rossz versek önéletrajzi ihletésű, és a rendező a főszerepet is maga játsza, mégis fiktív történetet mesél el. A 30-as évei elején járó rendező, Merthner Tamás magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna szakít vele. Tamás összetörve tér vissza Budapestre, és mivel a jelenben nem talál vigaszt, a múltjába merülve igyekszik választ kapni arra, hogy hol veszítette el önmagát abban a valóságban, ami az elmúlt harminc évben körbevette Magyarországon.