Újra látható mozivásznon minden idők egyik legjobb filmje - videó

Nuovo Cinema Paradiso Cinema MAN CHILD movie theatre projection room impressed projectionist film roll FILM happy smile SQUARE FORMAT
Nuovo Cinema Paradiso Year : 1988 Italy / France Director : Giuseppe Tornatore Philippe Noiret, Salvatore Cascio. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Vágólapra másolva!
November 22-én debütál a magyar mozikban a Cinema Paradiso felújított változata. 
Vágólapra másolva!

A legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjas alkotást minden idők egyik legjobbjának tartják, jelenleg az 54. helyen áll az imdb.com-on a nézők osztályzatai alapján.

A rendező Giuseppe Tornatore, a főszerepben pedig Philippe Noiret látható.

A főhős a kis Salvatore, aki rajong a filmekért. Ha csak teheti, minden idejét a moziban tölti. A Cinema Paradiso az otthona, itt tölti az időt legszívesebben. A vetítőterem és a gépház serdülőkorának legfontosabb helyszínei, ahol meghatározó élményekben van része. A folyton ott tüsténkedő fiú különös barátságot köt a mozigépésszel, Alfredoval, aki tanácsokkal látja el a szerelemről, és az élet nagy dolgairól.