Félmillió eurós támogatást szavazott meg az Eurimages Enyedi Ildikó legújabb filmjének

Vágólapra másolva!
Félmillió eurós filmgyártási támogatást szavazott meg az Európa Tanács filmalapja legutóbbi ülésén az Enyedi Ildikó rendezésében nemzetközi sztárokkal készülő Füst Milán adaptációnak. A forgatás a tervek szerint tavasszal indul.
Vágólapra másolva!

A Testről és lélekről című legutóbbi filmjével Oscar-díjra jelölt és a Berlinale Arany Medvével kitüntetett Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története Füst Milán világhírű regénye alapján készül.

A feleségem története európai koprodukcióban készül az Inforg-M&M Film vezetésével a német Komplizen Film (Toni Erdmann) és az olasz Moliwood Films közreműködésével, valamint a német-francia Arte és az olasz RAI televíziók is támogatják.

A gyártás-előkészítés már hónapok óta tart a Filmalap támogatásával. A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik budapesti, hamburgi és máltai helyszíneken, A feleségem története 2020 nyarára készülhet el.

Mint korábban már hírül adtuk Enyedi Ildikó filmjében Lizzy-t, Störr kapitány feleségét a Mission: Impossible - Fantom protokoll, a 007 Spectre: A Fantom visszatér és a cannes-i Arany Pálmás Adéle élete című filmekből ismert világsztár Léa Seydoux francia színésznő alakítja.

A kapitány szerepében Anders Baasmo Christiansen (Borning, Kon-Tiki, A király választása) norvég színész lesz látható, a további szerepekben Sergio Castellito, Luna Wedler, Josef Hader, Jasmine Trinca.