Tarolt a Bohém rapszódia a mozikban

Rami Malek, mint Freddie Mercury a Bohemian Rhapsody-ban
Vágólapra másolva!
A várakozásokat messze felülmúlva, 50 millió dolláros bevétellel indított a Bohém rapszódia a hétvégén az észak-amerikai mozikban.
Vágólapra másolva!

A Queen együttes, ezen belül Freddie Mercury történetét feldolgozó film a második legjobb kezdetet produkálta a zenés életrajzi filmek esetében. Ennél nagyobb - 60,2 millió dolláros - nyitóhétvégi bevételt csak a N.W.A. rapformációról szóló, Straight Outta Compton hozott 2015-ben.

A Bohém rapszódiá-t a kritika vegyesen, a közönség lelkendezve fogadta. A filmet ugyanannyiból forgatták, mint amennyiért jegyet váltottak rá első hétvégéjén az amerikai és a kanadai mozikban.


A várakozások alsó határán teljesített a másik premierfilm, A diótörő és a négy birodalom; a 125 millió dollárból forgatott fantasy csalódást keltő bevételt, 20 millió dollárt hozott az első hétvégén.

Tyler Perry első korhatáros filmje, a Nobody's Fool című vígjáték, a hétvége harmadik premierfilmje, 13,7 millió dollárral a harmadik helyen végzett.


Az első öt között végzett még a Csillag születik (11,1 millió) és a Halloween (11 millió dollár); az előbbi hazai összbevétele ezzel elérte a 165 millió dollárt, az utóbbié a 150 milliót.