Bernardo Bertoluccitól a filmvilág nagyjai búcsúztak Rómában

Bernardo Bertolucci nyitott koporsójának ravatala november 27-én, a halála másnapján.
Vágólapra másolva!
A világ filmművészetének nagyságai, rendezők, filmsztárok búcsúztak csütörtök este az Oscar-díjas olasz filmrendezőtől, Bernardo Bertoluccitól a római Argentina Színházban.
Vágólapra másolva!

A 77 éves korában, november 26-án elhunyt Bertolucci tiszteletére özvegye, Clare Peploe és barátai szervezték a megemlékezést egy nyilvános rendezvényen.

Egymás után léptek a színpadra olyan filmesek és színészek, mint Richard Gere, Jim Jarmusch, Sharon Stone, Ennio Morricone, Wim Wenders, Volker Schlöndorff, Louis Garrel, Amos Gitai, Stefania Sandrelli, Liliana Cavani vagy Valeria Bruni Tedeschi.

A világ minden tájáról érkezett videóüzenetekben mások mellett Stephen Frears, Joseph McBride, Martin Scorsese, Pedro Almodóvar, Paolo Sorrentino, John Malkovich és Steven Spielberg is tisztelgett Bertolucci előtt.

Bernardo Bertolucci nyitott koporsójának ravatala november 27-én, a halála másnapján Forrás: Daily Mail

A megszólalók között volt Marco Bellocchio, Eva Green, Marco Tullio Giordana, Liv Tyler, Roberto Benigni, Francis Ford Coppola és Mel Brooks is.

Az estén számos anekdotával idézték fel Bertolucci emlékét, remek humorát és töretlen élni akarását.

A Rómában elhunyt rendező óhajának megfelelően nem rendeztek számára nyilvános temetést, nyitott koporsójának ravatalához viszont sok száz gyászoló zarándokolt el a Capitoliumon álló templomba.