Százkettedik születésnapját ünnepelte vasárnap Kirk Douglas amerikai színész-producer, Hollywood aranykorának egyik utolsó élő legendája, aki nagyon hálás a sorsnak a csodálatos életért, amelyet élhet, ugyanakkor aggódva tekint a jövő felé.

A világban zűrzavar uralkodik és a mi feladatunk, hogy rendet tegyünk benne a gyermekeink és az unokáink számára - mondta a színész a dpa hírügynökségnek adott interjújában.
Mindennaposak a lövöldözések, az iskoláktól kezdve a zsinagógákig. Az embereket zaklatják, megölik az utcákon. A világ túlságosan megosztott és ezt meg kell szüntetnünk - hangsúlyozta Douglas.

Michael Douglas amerikai színész apja, Kirk Douglas és fia Cameron Douglas társaságában a nevét viselő csillag avatási ünnepségén a Hollywoodi hírességek sétányán, Los Angelesben 2018. november 6-án.Forrás: MTI/EPA/Nina Prommer

Elmondta, születésnapi kívánságként egy biztonságosabb világot szeretne a jövő nemzedékei számára.  Rengeteg a gyűlölködés manapság, azt kívánom, hogy az emberek bánjanak egymással szeretettel és tisztelettel - fűzte hozzá a Golden Globe-díjas színész.

Douglas a New York állambeli Amsterdamban született Issur Danielovitch Demsky néven, egy Oroszországból bevándorolt hétgyermekes zsidó család egyedüli fiaként. Édesanyja arra tanította, hogy mindig adjon a nála szegényebbeknek. 
Emlékszem, volt otthon egy apró bádogdobozunk a fal mellett. Ebbe raktuk az adománynak szánt pénzérméket - idézte fel az interjúban, hozzátéve, hogy noha nekik maguknak is alig volt elég pénzük ennivalóra, az édesanyja mindig gondoskodott róla, hogy legyen valami a perselyben.

Jelenlegi mindennapjairól mesélve Douglas elmondta, hogy napközben asszisztensével dolgozik legújabb könyvén. Esténként pedig leülünk a feleségemmel, hogy elmeséljük egymásnak a napunkat, vagy együtt felidézzük a régmúlt emlékeit, ez a mi arany óránk - jegyezte meg a színész.

Hozzátette: nincs bakancslistám, csodálatos az életem és fantasztikus a családom. Hálás vagyok mindenért, ami megadatott nekem.
Douglas menye, Catherine Zeta-Jones színésznő egy megható videóval köszöntötte fel vasárnap apósát. Boldog 102. születésnapot a leggyönyörűbb férfinak. Szeretünk Kirk - írta Instagram- bejegyzésében a színésznő.
Több évtizeden átívelő pályafutása során Douglas olyan klasszikusokkal írta be magát a filmtörténetbe, mint a Spartacus vagy A nap szerelmese.