Soha nem látott Budapestet ígér az új magyar vígjáték

2018.12.14. 11:17

Lóth Balázs mozifilm rendezői bemutatkozását 327 millió forinttal támogatja a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága. A Pesti balhé címmel készülő vígjáték egy korábban soha nem látott Budapesten játszódik.

Tapasztalt alkotótársakkal együtt vág bele a legsikeresebb tévésorozatokat jegyző Lóth Balázs első mozifilmje rendezésébe: a Pesti balhé című vígjáték forgatókönyvét az HBO egyik forgatókönyvíró versenyén fődíjas Kis-Szabó Márkkal és a Merlin Színház társulatából is ismert Inotay Ákossal közösen jegyzi.

A film producerei Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás. Fülöp Péter 15 éve dolgozik a filmszakmában, magyar mozifilmek mellett hazánkban forgatott, amerikai stúdiófilmekben is dolgozott, köztük a World War Z-ben és a Die Hard – Drágább, mint az életed-ben.

Lóth BalázsForrás: Laszlo Blaho

Hutlassa Barnabás pedig producerként Herendi Gábor Kincsem című szuperprodukciójában és Antal Nimród Viszkis-ében, line producerként Nemes Jeles László Napszálltá-jában is közreműködött, valamint számos reklám és tévésorozat mellett részt vett az Aranyélet-ben is.

A Pesti balhé operatőre Balázs István Balázs lesz. Az első „Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjjal" kitüntetett, Kodak-ösztöndíjas fiatal alkotó a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, tanárai voltak többek között: Máthé Tibor, Szász János és Enyedi Ildikó.

A Pesti balhé története öt gyerekkori barátról szól, akiket 20 év kihagyás után újra összehoz életük legőrültebb és legkockázatosabb kalandja: a "Pesti balhé".
A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik és a film jövőre lesz látható a mozikban.

A főváros kiemelt szerepet játszik a filmben. Jellegzetesen nagyvilági helyszíneken forgatunk: exkluzív szállodákban, budai villákban és a város ikonikus pontjain, ebből áll majd össze egy – a reményeink szerint – korábban még soha nem látott Budapest– vallja Lóth Balázs forgatókönyvíró-rendező.