A Pókember - Irány a Pókverzum hozta a legnagyobb bevételt a hétvégén Észak-Amerikában

Peter Parker (Jake Johnson) and Miles Morales (Shameik Moore) in Columbia Pictures and Sony Pictures Animation's SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE.
Pókember - Irány a Pókverzum
Vágólapra másolva!
A Pókember - Irány a Pókverzum! című animációs film vette át a a kasszasikerlista vezetését a hétvégén Észak-Amerikában.
Vágólapra másolva!

A Marvel képregények nyomán született animációs film péntektől vasárnapig 35,4 millió dolláros (10,2 milliárd forintos) bevételt hozott az észak-amerikai mozikban.

Clint Eastwood A csempész című drogcsempész-drámája a toplista második helyén végzett 17,2 millió dolláros (5 milliárd forintos) jegyeladással.

A veterán rendező és színész 2012 óta először vállalat főszerepet a filmvásznon.

Pókember - Irány a Pókverzum Forrás: © 2018 CTMG

A harmadik helyet A Grincs című animáció foglalta el 11,6 millió dolláros (3,3 milliárd forintos) jegyeladással, és a negyedik helyen is animáció áll: a Raph lezúzza a netet, amelyre 9,6 millióért (2,8 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

A százmillió dolláros költségvetéssel forgatott Ragadozó városok című fantáziafilm, amelynek producere Peter Jackson volt, viszont alig 8 millió dolláros (2,2 milliárd forintos) hétvégi bevétellel debütált az amerikai mozikban.

A produkció sem a kritikusokat, sem a közönséget nem nyerte meg az elemzők szerint. Az Aquaman, amit csak péntektől játszanak az észak-amerikai mozik, a nemzetközi piacon az elmúlt két héten már 261,3 millió dollárt (75 milliárd forintot) keresett a jegypénztáraknál.