Halászlé és bejgli mellé: a legnépszerűbb karácsonyi filmek

Igazából szerelem (középen Bill Nighy)
Vágólapra másolva!
Vannak olyan karácsonyi filmek, amiket kevesebben ismernek, mégis képesek előcsalni az emberből az ünnepi hangulatot. Most nem róluk lesz szó, hanem azokról az alkotásokról, amiket minden évben legalább egyszer lead a tévé, mi, nézők pedig csak azért is ott ragadunk előtte, mert megunhatatlanok.
Vágólapra másolva!

Reszkessetek betörők

Vitán felül a legnépszerűbb karácsonyi film, nem véletlenül. Nem véletlenül vetíti Szenteste idén is a TV2 (aztán Karácsony két napján a két folytatást). Úgy képes évtizedek óta felhőtlenül szórakoztatni minden generációt, hogy közben utánozhatatlanul körbelengi az ünnepi atmoszféra. Valószínűleg minden 10 év feletti ember rongyosra nézte, és lehet, hogy a könyökünkön jön már ki Kevin kalandja, de ha családi filmezésről van szó karácsonykor, a Reszkessetek betörők-nek bérelt helye van a felsorolásban. Az aprót meg tartsd meg, te...

Reszkessetek betörők (Macaulay Culkin) Forrás: AFP

Az élet csodaszép

Nem mostani darab ez az 1946-os klasszikus, de népszerűsége a mai napig töretlen, s nem mellesleg valószínűleg ez a legjobb karácsonyi film, ami valaha készült (nem véletlenül idézi meg a Reszkessetek betörők, és megannyi karácsonyi film is).

A zseniális James Stewart formálja meg a főhős George Bailey-t, akiből kiveszik a karácsony szelleme, ám egy angyal megmutatja neki, hogy az élet varázslatos dolog. Frank Capra műve valóban csodaszép, egyszerre drámai, humoros, de mindenekelőtt emberi. Üzenete több mint 70 év távlatából is aktuális és kikezdhetetlen. Talán a modern generáció nem ismeri annyira, de itt az idő, hogy ők is átéljék ezt a páratlan élményt.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!