Vádat emeltek Kevin Spacey ellen

Horizontal ACTOR CLOSE-UP HEADSHOT
(FILES) In this file photo taken on June 12, 2013 US actor Kevin Spacey watches as France's Nicolas Mahut plays Scotland's Andy Murray during their ATP Aegon Championships tennis match at the Queen's Club in west London. - Oscar-winning US actor Kevin Spacey is facing a felony charge for alleged sexual assault of a teenager in a bar in 2016, US media reported on December 24, 2018. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy 2016-ban történt szeméremsértés és bántalmazás miatt emeltek vádat Kevin Spacey ellen, tárgyalását január 7-re tűzték ki. A színész furcsa videóban reagált a hírre: a Kártyavár-ban játszott karaktere, Frank Underwood nevében mondja el véleményét az őt ért vádakról.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek Kevin Spacey ellen bántalmazás és szeméremsértés miatt. A vád szerint az 59 éves Spacey Massachusettsben

egy bárban alkoholt vett az akkor 18 éves fiúnak, majd megfogdosta őt.

Massachusettsben 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt fogyasztani. A vádat Heather Unruh korábbi tévés műsorvezető állításaira alapozták, aki 2017-ben vádolta meg a színészt azzal, hogy szexuálisan bántalmazta a fiát.

Kevin Spacey Forrás: AFP/Ben Stansall

Spacey bírósági tárgyalását január 7-ére tűzték ki.

A színész a YouTube-on reagált a vádemelésre:

Spacey a Kártyavár című sorozatban általa játszott Frank Underwood karakterébe bújva szól a Let Me Be Frank (azaz hadd legyek őszinte) című videóban. A színész a videóban a konyhában állva, karácsonyi kötényt viselve az őt ért több, szexuális visszaélésről szóló vádról beszél.

Állítja, hogy

nem fogja megfizetni annak árát, amit nem követett el.

Azt a kérdést is felteszi a nézőknek, hogy bizonyíték nélkül is elhiszik-e a vádakat, ítélkeznek-e felette tények hiányában.

Spacey a Kártyavár-ban egy minden hájjal megkent, hataloméhes politikust alakított, akit a gyilkosság sem tántorított el céljai elérésétől. A sikeres sorozatból azonban kiírták, miután többen megvádolták szexuális zaklatással és bántalmazással, színészi karrierje pedig lényegében véget is ért.